ZENUWEN


Van januari tot maart loop ik bij vaak zenuwachtig door het kantoor. Het is de tijd van de productie en dat is zo ontzettend spannend. Het begint al aan het begin van het jaar als de pre-production samples binnen komen. Het zijn de eerste modellen van de ontwerpen die we dan daadwerkelijk in onze handen hebben. Dat is gaaf en spannend tegelijk. Ziet het eruit zoals we getekend hadden? Klopt de pasvorm? Zijn de kleuren precies zoals we bedoeld hadden, hé waarom is dat stiksel wit?

Nee, het gaat bij de eerste samples nooit helemaal goed. Soms heeft een rits een andere kleur gekregen dan we opgegeven hadden, staat ons logo op de verkeerde plek of is een kraagje wat lang uitgevallen. Gelukkig is in deze fase alles nog ‘te repareren’. En dan komen na een paar weken de production samples. En ook dat vind ik weer spannend. Hebben ze alles goed begrepen en is het nu wel zoals het moet? In de showroom kijken we alles heel precies na, passen we de modellen nog een keer en na eindeloze controles geven we een go. Maar eerlijk gezegd, dan blijven de zenuwen. Eigenlijk gaan die pas weg als de vrachtwagen vol met kleding voor de deur staat. Als we de dozen hebben uitgeladen en de showroom tot aan het plafond vol staat en we gaan uitpakken. Dat is voor mij het magische moment. Mijn armen vol met kleding die we een jaar geleden hebben ontworpen. De soepele stof, de toffe designs, gave kleuren…dat is zo’n geweldig gevoel!

Maar meteen daarna gaan we met zijn allen aan de slag om binnen een paar dagen alle kleding uit te leveren: naar onze agenten in Zuid-Europa en rechtstreeks naar alle shops in Nederland, Frankrijk, België, IJsland en Luxemburg. Vervolgens komt alles op de website. En dan komen de reacties……

Liefs Robine

Heb je ideeën of tips? Laat het me weten via info@par69.nl

Hinterlassen Sie einen Kommentar


Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen