UITLADEN OP DE CHAMPS ELYSÉES


Ik moet eerlijk bekennen dat het een kick geeft als ik in Nederland, of bij onze zuiderburen, een golfshop binnenloop en ik zie daar Par69 hangen. Dat is zo gaaf.

Dat is nog een graadje erger bij golfshops in Zuid-Europa. Een stiekeme droom van mij is om op alle topbanen in de wereld te liggen. Maar ja, dromen is leuk maar het moet wel gebeuren. Het is grappig hoe het contact loopt in het buitenland. Soms word ik vanuit het niets gebeld door een shop in Portugal die iemand in Par69 heeft zien spelen en gevraagd heeft waar ze die heeft gekocht. Vanuit Spanje kreeg ik drie jaar geleden een telefoontje van een agent van een groot Amerikaans sportmerk. Dat was ook heel bijzonder.

Vaak ga ik zelf op pad. Ik laad mijn auto vol met kleding, maar zorg natuurlijk wel dat ik altijd een plekje heb voor mijn golftas, en ga rijden. Zo heb ik heel wat golfclubs in Frankrijk bezocht. Meestal stuur ik vooraf een mail, maar als ik geen antwoord krijg en ik ben in de buurt, stap ik toch altijd even binnen. Hollandse directheid noemen ze dat geloof ik.

Ik vind het een feestje langs al die mooie banen te rijden, maar het allerleukst was mijn bezoek aan een golfshop midden in Parijs. Vorig jaar, ik herinner nog hoe ik de Champs Elysées opdraaide. Ik stapte de winkel binnen en had geluk. Heel toevallig was Laurence, de eigenaresse aanwezig. Die was zo enthousiast. Ik moest de hele achterbak leeghalen en haar alles showen. Bleek dat ze ook nog golfshops had in Deauville en Biaritz. Toen ik later terug was, lag er al een grote bestelling van haar op mijn bureau. Bij de drie shops is het niet gebleven, want het imperium van Laurence bestaat uit twintig winkels! Frankrijk wordt een beetje te groot om het allemaal zelf te doen, gelukkig hebben we er nu een goede agent. Het lijkt een soort olievlek, hoe meer mensen Par69 kleding zien hoe meer shops de kleding willen verkopen. Sinds vorige zomer is Par69 ook te koop op de mooiste banen aan de Côte d’Azur, waar onder Royal Mougins. Maar daarover een andere keer.

 

Liefs Robine

 

Heb je ideeën of tips? Laat het me weten via Robine@par69.nl


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published