SOUTH-AFRICA, HERE WE COME!


Zo tegen de winter schakel ik vaak een versnelling terug. De hectiek van de zomermaanden is voorbij en ik neem de tijd om na te denken over de toekomst. Klinkt heel zwaar, maar zo bedoel ik het niet. Ik wil wel blijven bewegen met Par69. Elk seizoen een beetje meer of beter. Dus zaten Marie-Louise en ik te brainstormen wat onze nieuwe stap zal zijn. Gaan we een Par69 wintercollectie maken, waar veel mensen om vragen? Lijkt me heel gaaf, eindelijk een modieuze regenbroek met een Par69 uitstraling. Of willen we verder internationaliseren? We liggen nu al in tien landen, maar mijn go is natuurlijk de hele wereld!

Soms helpt het toeval een beetje. Ik kreeg een telefoontje van de oprichter van Duca del Cosma. Zij ontwerpen fantastische golfschoenen. Samen hebben we afgelopen seizoen een Par69 schoen op de markt gebracht. Hij nodigde me uit voor een salesbijeenkomst in Zuid-Afrika. Ik twijfelde even. Het zou veel testen betekenen en vijf dagen quarantaine bij terugkomst… mmm twijfel, twijfel... Maar het was een te mooie kans om te laten lopen.

Vier dagen later stond ik in Kaapstad… fantastisch. Ik ben regelmatig in Zuid-Afrika geweest en elke keer is het alsof ik daar openspring. Al mijn zintuigen beginnen te tintelen: die kleuren op straat, het licht, de sfeer en de mensen. Alles komt met een noodvaart binnen, ook de geuren en de smaak van het eten. Ik kan daar zo van genieten!

Het was maar een weekje, maar ik heb elke minuut gebruikt en ja, ook twee keer gespeeld. De banen zijn daar geweldig, waanzinnig mooi en perfect onderhouden. Ik heb 120 sales mensen ontmoet die daar voor Duca del Cosma werken en sprak met verschillende importeurs. Daartussen door bezocht ik een aantal golfshops. Ook daar big smiles bij het zien van Par69. Natuurlijk ben ik ook nog naar stoffen gaan kijken. Het is een heerlijk land waar de inspiratie op straat ligt. Dus nu gaan we puzzelen hoe we dat voor elkaar krijgen.

Ondertussen hebben Marie-Louise en ik ook tickets geboekt voor de grootste golfbeurs ter wereld, in Orlando. Eind januari reizen we af naar Florida om te kijken wat de Amerikanen van onze collectie vinden.

Wat in ieder geval al komend seizoen internationaal gaat is de Par69 golfcompetitie. We spelen die al een paar jaar in Nederland, maar in oktober zijn we met ons team naar Royal Mougins gegaan en hebben het daar opgenomen tegen hun damesteam. Zij hebben voor komend seizoen een competitie opgezet met vier clubs aan de Côte d’Azur. In Spanje rond Malaga gaat de competitie ook van start. Als aandenken aan die paar dagen in Zuid-Frankrijk kreeg ik van mijn team een prachtig fotoboek. Zo dierbaar.

Veel plannen dus voor 2022!

Geniet met elkaar, blijf lachen en vooral veel golfen.

Liefs Robine

Heb je ideeën of tips? Laat het me weten via Robine@par69.n


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published