En dat zwembad maar lonken...


Pas waren we in de fabriek waar Par69 wordt gemaakt. Dat is altijd een feestje. Het is net of je bij familie thuiskomt. We werken al jaren samen en elke keer als we ze zien vragen ze of we langer willen blijven, of we tijd hebben om mee te gaan naar hun buitenhuis enzovoort. Dat zit er niet in want het is een drukke tijd in de nazomer. Dit jaar waren ze extra blij om ons te zien. Andere klanten hadden het moeilijk afgelopen jaar, bestellingen werden geannuleerd. Maar Par69 heeft zo goed gelopen dat we zelfs extra hebben besteld!

In mei heeft de producent de samples aangeleverd voor de 2022 collectie. Daarmee gaan we op stap om te verkopen. Dat doen we in juni juli en augustus. Dus niks vakantie!

 

Bij ons bezoek aan de fabriek nemen we alle details door: elk onderdeel van elke sample wordt besproken: een ritsje dat iets langer moet, een kraagje dat wat meer moet doorlopen of een logo dat niet helemaal op de juiste plek zit. Soms gaat het om heel kleine aanpassingen om het helemaal perfect te krijgen.

Wat we ook hebben besloten is om alle polo’s iets ruimer te snijden, zodat ze wat comfortabeler zitten. Vervolgens bepalen we de aantallen. Zelfs op het moment dat we bij de fabriek zitten, komen er vaak nog bestellingen door. We moeten natuurlijk ook voor onze eigen webshop berekenen hoeveel artikelen we denken te verkopen. En als we dan alles hebben besloten, geven we er een klap op. Dat is spannend, want vervolgens worden er duizenden meters stof worden besteld. Als dat niet tijdig gebeurt hebben we de stof niet op tijd binnen en kan er niets genaaid worden.

Al onze stof wordt in Italië geweven, en vervolgens door onze eigen producent gekleurd en voorzien van prints. We krijgen dan ‘labdebs’ toegestuurd, kleurenstaaltjes om te zien of alles precies die kleur is die wij hadden bedacht.

Nadat we alles voor de collectie 2022 hadden besproken, ja natuurlijk ook onderhandeld over de prijs, konden we door na wat ik altijd het leukste vind: de nieuwe collectie voor het jaar erna. Ja echt, we presenteren dan de collectie 2023! Aan de hand van schetsen en ontwerpen op de computer praten we de modellen door en ter plekke veranderen we soms nog wat. Je geeft de basis aan van kleuren, prints en modellering. In het najaar gaan ze er verder mee aan de slag. Dat betekent veel overleg, vaak doorpassen en weer veranderen

Het zijn lange dagen waarin we veel moeten beslissen, dus het is geconcentreerd werken.

 

En dat zwembad bij het hotel maar lonken……

                                                                                                    

Veel golfplezier!

 

Liefs Robine

 

Heb je ideeën of tips? Laat het me weten via Robine@par69.nl


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published